Tarih: 15.03.2024 11:46

YEDİKIR, SİYASETİ İKİYE BÖLDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Seçim çalışmaları kapsamında, seçmene seslenen Ak Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütçü’nün açıkladığı Yedikır projesi tepkilere neden oldu. 
Ak Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Fatih Sütçü, yeni bir müjde diyerek; “Yedikır Merzifon tarafını Merzifon Belediyesine alıyoruz ve Merzifon halkının kullanımına açacağız” açıklamasında bulundu.
Yapılan açıklama sonrası,  MHP Suluova Belediye Başkan Adayı Rıfat Uzun tepki göstererek; “Doğal varlıklarımızın siyasi pazarlık konularına dönüştürülmesine asla müsamaha gösteremeyiz” dedi.
MHP Suluova Belediye Başkan Adayı Rıfat Uzun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Şuan karşı karşıya olduğumuz durum sadece bir yer tahsisi meselesi değil aynı zamanda yerel demokrasimizin ve halk iradesinin ciddi sınavıdır. Yedikır’ın Merzifon’a tahsisi kararı Suluova’nın çıkarlarının ne derece göz ardı edildiğinin açık bir göstergesidir. Suluova halkı olarak doğal varlıklarımızın siyasi pazarlık konularına dönüştürülmesine asla müsamaha gösteremeyiz. Mevcut yönetim bu kararı destekleyerek Suluova halkının iradesine ve halkına olan saygılarını kaybetmişlerdir. Bir yerel yönetici olarak bu tür kararların alınmasında halkın sesine kulak vermek ve onların çıkarlarını korumak esastır. Ancak maalesef  bu durum Suluova için mümkün olmamıştır. Bu seçim Suluova için yeni bir başlangıç olacak ve halkın gerçekten önemsediği konulara odaklanan bir yönetim seçme fırsatını bizlere sunacaktır. Bu nedenle bu seçimle sesimizi yükseltmeli ve Suluova’ya sahip çıkacak bir karış toprağını dahi sattırmayacak, adil şeffaf ve halk odaklı bir yönetim için hep birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

Meryem ALTUNAY 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —